Практично всі підрозділи "Гвардії наступу" сформовані - Клименко

Практично всі підрозділи "Гвардії наступу" сформовані - Клименко

Київ  •  УНН

11 березня 2023, 13:16  •  948833 перегляди

КИЇВ. 11 березня. УНН. На сьогодні близько 28 тисяч добровольців є частиною "Гвардії наступу", яка буде орієнтована на звільнення території, практично всі підрозділи вже сформовані. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в ефірі національного телемарафону, передає УНН

Цитата

"28 тисяч заявок від добровольців ми вже прийняли. Звичайно, не всі потрапляють в ці підрозділи, тому що достатньо жорсткий відбір. Навчання практично всіх підрозділів ми вже розпочали на полігонах нашої країни і там не всі витримують", - розповів міністр.

Деталі

За його словами, головним завданням є "зберегти життя та здоров'я кожного військового", оскільки від цього залежить успішність виконання бойових операцій, і стійкість усього підрозділу. Клименко зауважив, що навчання продовжать проводити "доти, доки це буде необхідно", щоб отримати боєздатні підрозділи Національної гвардії, ДПСУ та Нацполіції.

"Підрозділи здебільшого сформовані, і на сьогодні ми набираємо додатково добровольців, щоб мати резерв на майбутнє"- наголосив він.

Нагадаємо

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що початок весняного контрнаступу вже не за горами. Тим часом оборонці Бахмута змушують ворога відмовитись від просування вперед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:В Україні створюють штурмові бригади "Гвардія наступу": силовики розповіли про принципи формування