Понад пів тисячі постраждалих: у Пекіні через негоду зіткнулось два потяги метро

Понад пів тисячі постраждалих: у Пекіні через негоду зіткнулось два потяги метро

Київ  •  УНН

15 грудня 2023, 11:05  •  37311 перегляди

Read in English

Два потяги метро зіткнулися в Пекіні під час сильного снігопаду, в результаті чого понад 500 людей отримали поранення, 102 з них отримали переломи, а 67 були госпіталізовані.

У Пекіні через сильні снігопади зіткнулись два потяги метро, внаслідок чого понад п'ять сотень людей отримали поранення. Про це повідомляє з посиланням на AP, передає УНН.

Деталі

Внаслідок аномальних снігопадів та морозів, які від неділі накрили столицю Китаю, залізничні колії стали надзвичайно слизькими, тому коли потяг намагався пригальмувати, він потрапив в "занос". Тоді спрацювала система автоматичного аварійного гальмування і він повністю зупинився.

Водночас потяг, який слідував позаду, був на спуску і через слизькі рейки не зміг вчасно загальмувати, врізавшись у попередній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сильний сніг на півночі Англії спричинив хаос на автомагістралях і знеструмлення

Співробітники екстреної медичної допомоги, поліція та транспортні служби близько 23:00 евакуювали більше пів тисячі пасажирів обох потягів.

Станом на п’ятницю із 512 постраждалих у 102 людей діагностували різного роду переломи, 25 осіб перебувають вдома під наглядом лікарів і 67 залишаються на стаціонарному лікування в госпіталях.

Доповнення 

Зазвичай, зими в Пекіні холодні, але сніг випадає рідко, але в цього тижня у місті пройшли потужні снігопади, які частково паралізували транспортний рух.

Раніше УНН повідомляв, що у Пекіні через прогнозовані сильні снігопади й ожеледь від середи скасували заняття у школах і закрили дитячі садки.

Нагадаємо

Минулого місяця на місто Харбін, адміністративний центр провінції Хейлунцзян на північному сході Китаю, обрушилися рясні снігопади. Міське управління у справах освіти оголосило про припинення в понеділок роботи всіх шкіл та дитячих садочків.