На Вінниччині система НАССР впроваджена на 10% підприємств з виробництва продуктів

На Вінниччині система НАССР впроваджена на 10% підприємств з виробництва продуктів

Київ  •  УНН

 • 7017 перегляди

КИЇВ. 12 червня. УНН. Станом на 1 січня 2017 року на 27 підприємствах Вінницької області впроваджено систему аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках (НАССР). Про це у відповідь на запит УНН повідомили у Вінницькій ОДА.

“Станом на 1 січня 2017 року міжнародну систему безпечності харчових продуктів НАССР впровадили 27 суб’єктів господарювання з виробництва харчових продуктів та напоїв”, — йдеться у повідомленні.

Разом з тим, у Вінницькій області нараховується понад 250 суб’єктів господарювання з виробництва харчових продуктів та напоїв.

Також зазначається, що представники підприємств з Вінниччини, діяльність яких пов’язана із виробництвом харчових продуктів та напоїв, постійно відвідують семінари щодо впровадження міжнародної системи безпечності НАССР.

Нагадаємо, у Запорізькій області система НАССР вже впроваджена на 51 підприємстві.

За словами нардепа С. Тригубенка, відповідальність за провадження системи контролю якості та безпечності продукції лежить на самих підприємствах. І на сьогодні для того, аби поступово втілювати стандарти НАССР на українських виробничих потужностях, вже наявна достатня законодавча база.

Політик також вважає, відповідальність за якість своїх товарів підприємство-виробник має нести перед споживачем, а не перед контролерами з числа державних органів влади.