На Курахівській ТЕС упав дах: одна людина загинула, ще троє - поранені

На Курахівській ТЕС упав дах: одна людина загинула, ще троє - поранені

Київ  •  УНН

8 липня 2023, 09:33  •  649307 перегляди

КИЇВ. 8 липня. УНН. На ТЕС у Донецькій області, яка неодноразово зазнавала ворожих обстрілів, стався нещасний випадок – впав дах котлотурбінного цеху. Як повідомили у Міненерго, одна людина загинула, двоє – вважаються зниклими, троє отримали травми та відправлені до лікарні, передає УНН.

Цитата

"На ТЕС у Донецькій області, яка неодноразово зазнавала ворожих обстрілів, стався нещасний випадок – впав дах котлотурбінного цеху, через що персонал аварійно відключив енергоблоки. Одна людина загинула, двоє – вважаються зниклими, троє отримали травми та відправлені до лікарні", - повідомили у відомстві.

За даними Міненерго, відбувається розбір завалів. 

Додамо

Причини інциденту та загибелі співробітниці з'ясовує прокуратура.

"... розпочато досудове розслідування за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою (ч. 2 ст. 272 КК України)", - повідомили у прокуратурі Донецької області.

Деталі

За даними прокурорів, обвал покрівлі та декількох поверхів об’єкта критичної інфраструктури у Кураховому стався 7 липня близько 23:10. Через руйнування металево-бетонних конструкцій одна співробітниця загинула.

До лікарні доставлено 3 працівників з відкритою черепно-мозковою травмою, переламами ребер, забоями. Також медична допомога надається жінці, яка перебуває в передінфарктному стані.

За попередніми даними, дах обвалився внаслідок минулих атак держави-агресора на підприємство.

Перевіряється факт допуску працівників до роботи в аварійних умовах. Під завалами можуть перебувати ще 2 людей.