На Івано-Франківщині вже 40% харчових підприємств працюють за системою контролю якості НАССР

На Івано-Франківщині вже 40% харчових підприємств працюють за системою контролю якості НАССР

Київ  •  УНН

 • 10368 перегляди

КИЇВ. 27 червня. УНН. Станом на початок червня 2017 року на 15 підприємствах Івано-Франківської області впроваджено систему аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках (НАССР). Про це у відповідь на запит УНН повідомили у Івано-Франківській ОДА.

Разом з тим, ще 21 підприємство Івано-Франківської області мають впровадити стандарти НАССР до кінця 2017 року.

"До закінчення року 36 підприємств в області повинні запровадити постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). На даний час 15 з них вже їх запровадили," — додали в адміністрації.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, чверть харчових підприємств Тернопільщини вже запровадили систему контролю якості НАССР.

У Рівненській області систему НАССР впровадили на чотирьох підприємствах із 80. На Донеччині — на 10 із 70 підприємств. На Вінниччині система НАССР вже запрацювала на 10% підприємств з виробництва продуктів.

За словами нардепа С.Тригубенка, відповідальність за провадження системи контролю якості та безпечності продукції лежить на самих підприємствах. І на сьогодні для того, аби поступово втілювати стандарти НАССР на українських виробничих потужностях, вже наявна достатня законодавча база.

Політик також вважає, відповідальність за якість своїх товарів підприємство-виробник має нести перед споживачем, а не перед контролерами з числа державних органів влади.