На Буковині система НАССР вже впроваджена на 12 підприємствах

На Буковині система НАССР вже впроваджена на 12 підприємствах

Київ  •  УНН

 • 8386 перегляди

КИЇВ. 29 червня. УНН. Міжнародна система управління безпечністю харчових продуктів НАССР впроваджена на 12 харчопереробних підприємствах області. Про це у відповідь на запит УНН повідомили у Чернівецькій ОДА.

“На сьогоднішній день у таких харчопереробних підприємствах Чернівецької області як: ТОВ „Со’ок“, ТОВ „Грін-Рей“, ТОВ „Лілак“, ТОВ „Аполло“, ПП „Колос“, ДП „М’ясо Буковини“, ПАТ „Олійно-жировий комбінат“, ТОВ „Продтранс“, ПП „Фортуна“, ТОВ „Галс-2000“, ТОВ „Наладка-Комерц“ ЛТД, та ТОВ „Еліт-Фіш“ впроваджено систему безпечності харчових продуктів( НААСР),” — повідомили у Чернівецькій ОДА.

У ОДА також поінформували, що ще 5 харчопереробних підприємств області знаходяться на стадії розробки та впровадження НАССР.

“Такі підприємства як : ТОВ „Дьолер Буковина“ та ПП „Фортуна“, Неполоковецький КХП, ТОВ „Путильська молочарня“, ПрАТ „Буковинапродукт“ знаходяться в стадії впровадження цієї системи,” — повідомили у ОДА.

У Рівненській області систему НАССР впровадили на чотирьох підприємствах із 80. На Донеччині — на 10 із 70 підприємств. На Вінниччині система НАССР вже запрацювала на 10% підприємств з виробництва продуктів.

За словами нардепа С.Тригубенка, відповідальність за провадження системи контролю якості та безпечності продукції лежить на самих підприємствах. І на сьогодні для того, аби поступово втілювати стандарти НАССР на українських виробничих потужностях, вже наявна достатня законодавча база.

Політик також вважає, відповідальність за якість своїх товарів підприємство-виробник має нести перед споживачем, а не перед контролерами з числа державних органів влади.