Китай заявляє, що "серйозно стурбований" через оновлену ядерну стратегію США

Китай заявляє, що "серйозно стурбований" через оновлену ядерну стратегію США

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 10:59  •  8950 перегляди

Read in English

Китай висловив серйозне занепокоєння щодо звіту про новий ядерний план США, орієнтований на стримування КНР. МЗС Китаю звинуватило США у просуванні наративу про "ядерну загрозу" з боку Пекіна.

Китай "серйозно стурбований" звітом, у якому йдеться про те, що США схвалили стратегічний ядерний план, що фокусується на швидкому розширенні ядерного арсеналу Китаю, заявило в середу китайське МЗС, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

"США просувають наратив про ядерну загрозу з боку Китаю, знаходячи виправдання для отримання стратегічної переваги", - заявив представник китайського МЗС.

"Китай серйозно стурбований відповідним звітом, і факти повністю довели, що Сполучені Штати постійно підігрівали так звану теорію ядерної загрози з боку Китаю останніми роками", - заявила представник МЗС Китаю Мао Нін на регулярному пресбрифінгу.

Доповнення

Згідно з звітом New York Times, президент СЩА Джо Байден схвалив у березні суворо засекречений стратегічний ядерний план для Сполучених Штатів, який вперше переорієнтовує американську стратегію стримування на швидке розширення Китаєм свого ядерного арсеналу, але також спрямований на підготовку США до можливих скоординованих ядерних викликів з боку Китаю, росії та Північної Кореї.

Білий дім заявив у вівторок, що засекречений стратегічний ядерний план, схвалений цього року Байденом, не є відповіддю окремій країні чи на якусь окрему загрозу.

США постійно вказують на широке та зростаюче ядерне озброєння Китаю. У щорічному звіті Пентагону, опублікованому в жовтні минулого року, йшлося про те, що в арсеналі Китаю є понад 500 діючих ядерних боєголовок, а до 2030 року їх кількість, ймовірно, перевищить 1000.