Курятина залишається найдешевшим м'ясом в Україні
Київ • УНН
КИЇВ. 16 червня. УНН. Держстат України назвав найдорожче і найдешевше м’ясо, повідомляє УНН.
Так, середня ціна на м’ ясо птиці у квітні становила 44,6 грн/кг. Свинина коштувала дещо дорожче — 66,9 грн/кг.
Найдорожчим м’ясом традиційно залишається яловичина і телятина — 82 грн/кг.
Доповнення
Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.
МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м’яса до 500 грам на тиждень.
Довідково
Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.