КНДР підтримала рішення росії анексувати чотири області України

КНДР підтримала рішення росії анексувати чотири області України

Київ  •  УНН

4 жовтня 2022, 05:21  •  207400 перегляди

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Північна Корея підтримала проголошену президентом росії володимиром путіним незаконну анексію територій Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей України. Про це заявив голова департаменту міжнародних організацій у МЗС КНДР Джо Чхоль Су, повідомляє УНН із посиланням на Reuters.

Цитата

"Північна Корея підтримує проголошену росією анексію України", – пише агентство.

Деталі

Джо Чхоль Су заявив, що "референдуми" було проведено законно, відповідно до статуту ООН, але Сполучені Штати дотримуються "бандитських подвійних стандартів" після того, як вторглися в інші країни, щоб зберегти свої власні переваги.

Цитата

"Для збереження незаперечного "однополярного світу" США втручаються у внутрішні справи незалежних країн і обмежують їхні законні права, зловживаючи РБ ООН", – заявив Джо.

Доповнення

30 вересня російський диктатор володимир путін підписав "документ" про анексію територій Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей

Формально цей процес ще не завершився. Анексію мають схвалити конституційний суд, держдума і рада федерації рф. Засідання останнього заплановано на 4 жовтня.

3 жовтня держдума рф схвалила анексію росією частково окупованих територій чотирьох областей України.