Голова ВР Стефанчук анонсував запровадження в парламенті дня ветеранських законів та ініціатив

Голова ВР Стефанчук анонсував запровадження в парламенті дня ветеранських законів та ініціатив

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 16:59  •  14430 перегляди

Read in English

Спікер ВР Руслан Стефанчук оголосив про плани запровадити спеціальний день для розгляду ветеранських законів у парламенті. Низка законопроєктів, спрямованих на підтримку ветеранів, вже готові до першого читання.

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук анонсував запровадження у парламенті дня, на якому будуть розглядатися ветеранські закони та ініціативи, низка з яких вже готові до першого читання. Про це Стефанчук заявив під час виступу на VII Міжнародному ветеранському форумі, передає УНН.

Деталі

Вже сьогодні ми працюємо над низкою законодавчих ініціатив, зокрема, ми працюємо над створенням сприятливих умов для започаткування розвитку ветеранського підприємництва. Крім цього, визначення засад ветеранської політики; вшанування пам'яті про ветеранів війни, також на часу врегулювання особливостей громадських об'єднань ветеранів війни. Також, я думаю, що ми повинні, і ми це вже робимо в комітетах, розглянути особливості трудового й соціального законодавства для ветеранів та умовами для збереження робочого місця за військовослужбовцями

- сказав Стефанчук.

Він зазначив, що більшість із цих законопроєктів вже готові до першого читання.

Я переконаний, що незабаром ми зробимо все для того, щоб в українському парламенті був один спеціальний день - день ветерана, день ветеранських законів та ініціатив. Я дуже прошу комітет, який за це відповідає, зробити все, щоб підготувати цей день

- сказав Стефанчук.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський доручив уряду затвердити Національну стратегію ветеранської політики та Стратегію формування системи переходу від військової служби до цивільного життя, що відображатимуть всі сфери взаємодії держави і ветерана.