Борис Джонсон заявив, що претендує на посаду Генсека НАТО

Борис Джонсон заявив, що претендує на посаду Генсека НАТО

Київ  •  УНН

23 лютого 2023, 17:10  •  1496850 перегляди

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон в ефірі національного телемарафону заявив, що претендує на посаду Генерального Секретаря НАТО, передає УНН.

Цитата

“Я хочу сказати, шановні друзі, що я маю всім оголосити – є такий задум. І хай ніхто не забуде, що є такий кандидат в резерві. Цього разу, я думаю, мені поталанить. Бо останнього разу Маріо Драгі сказав, що це від ЄС має бути наступний провідник НАТО. Я з ним не погоджуюсь абсолютно. Я думаю, що є інші країни, кандидати поза межами ЄС. Я себе розглядаю, звісно”, – заявив Джонсон.

Деталі

Водночас, експрем’єр додав, що наразі не висував свою кандидатуру на посад очільника НАТО. Він зазначив, що НАТО наразі міцне, як ніколи. Зокрема, очікується приєднання Швеції та Фінляндії, і тепер стає чітко видною перспектива українського членства.

“Хоч би де я був, хоч на якій посаді – я підтримуватиму Україну, скільки зможу. До переможного кінця, до цілковитого звільнення України. І це вирішальний момент 21-го століття. і тут ми маємо бути всі готові допомогти”, – наголосив Джонсон.

Доповнення

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг планує піти зі своєї посади, як і планувалося, у жовтні, заявила його прессекретар Оана Лунгеску.

Welt am Sonntag повідомила раніше, що термін повноважень Столтенберга може бути продовжений, оскільки НАТО прагне зберегти стабільність під час війни в Україні, що є останнім із ряду припущень про те, що глава НАТО може залишитися.

Термін повноважень Столтенберга продовжувався вже тричі, востаннє у березні минулого року, одразу після того, як росія вторглася до України. Столтенберг, економіст за освітою, тоді був призначений головою шведського центрального банку.