Байден проведе віртуальну зустріч із лідерами G7 та Зеленським у п'ятницю

Байден проведе віртуальну зустріч із лідерами G7 та Зеленським у п'ятницю

Київ  •  УНН

23 лютого 2023, 17:22  •  1440366 перегляди

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Президент США Джо Байден проведе у п'ятницю віртуальну зустріч з іншими лідерами G7 та президентом України Володимиром Зеленським, "щоб продовжити координацію наших зусиль щодо підтримки України та притягнення росії до відповідальності за її війну", оголосив у четвер Білий дім, пише УНН.

Цитата

"Рік тому ця група зібралася лише за кілька годин після того, як російські танки увійшли до України, щоб покласти безпрецедентні витрати на путіна та його поплічників", - заявила журналістам у четвер прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр.

"Ми працювали разом, щоб надати Україні необхідну допомогу в галузі безпеки, економічної та бюджетної, гуманітарної та енергетичної".

Деталі

Вона похвалила Японію, яка цього року головує в G7, і виділила додаткові 5,5 млрд. доларів економічної допомоги, назвавши країну "вірним союзником" у зусиллях з надання допомоги Україні.

"G7 стала якорем нашої сильної і єдиної відповіді росії", - додала Жан-П'єр. "Завтра лідери обговорять, як ми продовжуємо підтримувати Україну та продовжуємо посилювати тиск на путіна та всіх тих, хто сприяє його агресії".