zvolikannia-z-prodazhem-yakhty-medvedchuka-ye-dostatnoiu-prychynoiu-dlia-obrannia-novoho-kerivnyka-arma-pravozakhysnyk

Зволікання з продажем яхти медведчука є достатньою причиною для обрання нового керівника АРМА - правозахисник

 • 84409 переглядiв

Едуард Багіров вважає, що затримка продажу яхти Медведчука є підставою для зміни керівника АРМА. Правозахисник припускає можливість домовленостей щодо затягування реалізації активу вартістю десятки мільйонів доларів.

Зволікання з продажем яхти екснардепа-зрадника віктора медведчука з боку голови Агентства з розвитку і менеджменту активів Олени Думи є достатньою підставою, щоб провести конкурс і отримати нового керівника агентства. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив правозахисник Едуард Багіров.

Я вважаю що цієї ганебної ситуації достатньо для того, аби провести черговий конкурс на заміщення посадової особи, керівника АРМА. І маю надію, що нова людина, яка буде очолювати АРМА, буде мати не тільки належний професійний рівень, але й буде людиною честі і порядності і буде виконувати свою роботу в інтересах держави Україна

- зазначив Багіров.

За його словами, правоохоронці мають перевірити, чому АРМА так і не змогло реалізувати яхту Royal Romance.

Кожен громадянин України має свою особисту думку з цього приводу. Свої висновки. І я впевнений що 90% наших громадян однозначно дійдуть висновків, що були якісь домовленості щодо затягування питання продажу активу, який коштує десятки мільйонів доларів… Громадяни України вже не дивуються, що АРМА чи інші органи не виконують свої обов’язки оперативно, надають можливість якимось домовленостям бути практично реалізованими

- вказує правозахисник.

Зволікання з продажем яхти медведчука: чи можливе сприяння проросійським силам з боку голови АРМА?09.08.24, 10:39

Контекст

АРМА нещодавно опинилося в центрі уваги через втрату яхти Royal Romance, що належала підозрюваному у держзраді екснардепу віктору медведчуку. Адже, попри арешт яхти хорватським судом і передання її Україні для реалізації, АРМА за два роки так і не змогла продати актив.

Дослідивши тему, вдалося з’ясувати, що основна затримка з продажем яхти екснардепа-зрадника виникла через те, що очільниця АРМА Олена Дума майже пів року готувала зміни до законодавства для реалізації закордонних активів. Водночас станом на момент її призначення в АРМА, Офіс генпрокурора спільно з МЗС вже підготували проєкт змін, однак Дума його категорично відкинула.

У зв’язку з цим, АРМА лише 20 березня 2024 року розпочало конкурс з відбору реалізатора, який мав здійснювати продаж яхти, а через місяць таки обрала переможця. Варто зауважити, що обрання переможця відбулося за місяць до завершення максимального строку арешту цього активу, що зробило його продаж фактично неможливим.

Політолог Віктор Бобіренко вважає, що затягування процесу продажу яхти медведчука з боку голови АРМА Олени Думи не може бути звичайною службовою недбалістю, такі дії могли бути вмотивовані фінансовою винагородою. А екснардеп Ігор Мосійчук впевнений, що Олена Дума діяла в інтересах проросійського політика медведчука, затягуючи продаж його яхти.

Популярні

Новини по темі