zsu-znyshchyly-abo-poshkodyly-35-rosiiskykh-korabliv-rechnyk-vms

ЗСУ знищили або пошкодили 35 російських кораблів – речник ВМС

 • 22266 переглядiв

Як повідомляється, українські сили оборони знищили або пошкодили 35 російських кораблів, у тому числі 22 знищені і 13 пошкоджені, за словами речника ВМС Дмитра Плетенчука, який виділив носії крилатих ракет і великі російські десантні кораблі в якості пріоритетних мішеней.

Сили оборони знищили або пошкодили вже 35 російських кораблів. Про це повідомив речник ВМС Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону Єдині новини, передає УНН.

Деталі

Плетенчук уточнив, що знищено 22 та пошкоджено 13 одиниць ворожого флоту. Він наголосив, що це вагомий показник з огляду на загальну кількість.

Водночас серед пріоритетних цілей для знищення — носії крилатих ракет. Зокрема в азовсько-чорноморському регіоні перебувають десять одиниць такої техніки, зокрема чотири субмарини.

Найбільше загрожують носії крилатих ракет. Це зброя дистанційної фактичної дії, її можна застосовувати з різних дислокацій у Чорному морі, зберігати певну відстань досить велику, наскільки це можливо в морі, для того, щоб якось реалізувати безпеку. Станом на сьогодні ці кораблі є найбільшою загрозою для України

сказав Плетенчук.

Також великі десантні кораблі РФ становлять не меншу зацікавленість для ЗСУ.

У бухтах Севастополя все менше ворожих кораблів: супутникові знімки16.01.24, 09:49

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Торонто чоловік у масці з мачете напав на людей

     • 24775 переглядiв

    США та Велика Британія завдали нових ударів по столиці Ємену

     • 22935 переглядiв