ukenru
zigriti-krayinu-v-ukrayinu-pribulo-tretye-sudno-z-vugillyam-z-kolumbiyi

Зігріти країну: в Україну прибуло третє судно з вугіллям з Колумбії

 • 8528 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Поки влада і енергокомпанії обговорюють готовність України до опалювального сезону, судно з 73 тис. тонн вугілля марки Г прибуло в порт "Південний" Одеської області. Нова партія дозволить ДТЕК продовжити накопичення вугілля на складах теплоелектростанцій, щоб взимку ТЕС стабільно забезпечували Україну світлом і теплом, передає УНН.

В даний час в порту "Південний" здійснюється розвантаження судна. Після чого вугілля відправиться на теплоелектростанції ДТЕК. Станом на 20 вересня запаси вугілля на станціях ДТЕК становлять 756 тис. тонн.

"Уже в жовтні енергосистему України чекають пікові навантаження, тому тепловій генерації необхідно буде працювати в посиленому режимі. Для успішного проходження опалювального сезону ми посилено нарощуємо запаси на складах. За 8 місяців наші шахтарі видобули майже 15 млн вугілля. Також ми законтрактували 388 тисяч тонн вугілля за кордоном. Ми хотіли купити вугілля на українській енергетичній біржі за ціною Роттердам +. Однак всі 12 сесій торгів закінчилися безрезультатно - постачальників із такою низькою ціною не виявилося. Ми продовжуємо робити максимум, щоб наші ТЕС були з вугіллям", - розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук.

Компанія всього законтрактувала п'ять балкерів з вугіллям з Колумбії. Три вже прибули в Україну, ще одне очікується наступного тижня, і останнє - в жовтні.

Разом з тим розвиток вітчизняної вуглевидобутку залишається основним завданням компанії. За вісім місяців 2019 року шахтарі ДТЕК Енерго видали на-гора 14,8 млн тонн газового вугілля.

Українські Національні Новини

Економіка