zhyteltsi-khersonshchyny-povidomyly-pro-pidozru-u-kolaboratsionizmi-ocholiuvala-viddil-budivnytstva-ta-vykonuvala-doruchennia-okupantiv

Жительці Херсонщини повідомили про підозру у колабораціонізмі: очолювала "відділ будівництва" та виконувала доручення окупантів

 • 22076 переглядiв

52-річну жінку з Херсонської області підозрювали у колабораціонізмі за те, що вона очолювала "управління капітального будівництва" під час російської окупації та виконувала накази окупантів.

52-річна фігурантка очоливши "отдел капитального строительства" підбирала кадри та контролювала їх роботу, складала документи на будівництво та переобладнання приміщень, а також виконувала інші доручення окупаційної влади. Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури, передає УНН.

Жительці обласного центру заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). За даними слідства, 52-річна підозрювана у червні 2022 року очолила "отдел капитального строительства" в окупаційній адміністрації міста Херсона.

– ідеться у повідомленні.

Вказується, що жінка підбирала кадри для роботи у "відділі", крім того, - організовувала та контролювала їх роботу.

Колаборантка виконувала доручення представників окупаційної влади, в тому числі: правильність складання дозвільних документів на будівництво, реконструкцію, технічне переобладнання приміщень.

Нагадаємо

Колишнього начальника "Північної виправної колонії № 90" у Херсоні засудили до довічного ув'язнення за державну зраду. Він співпрацював з російськими окупантами після захоплення Херсона, надаючи доступ до колонії та наказуючи ув'язненим ремонтувати російську військову техніку.

Україна заочно засудила дев'ятьох колишніх кримських суддів до 12-15 років позбавлення волі за державну зраду після того, як вони зрадили присязі та почали працювати в російських судах після окупації Криму.

Популярні

Новини по темі

"єЧерга" запрацює для водіїв легкових авто - Шмигаль

 • 24680 переглядiв