zelenskyi-zavitav-do-irlandii-dlia-dvostoronnoi-zustrichi-iz-holovoiu-uriadu-krainy

Зеленський завітав до Ірландії для двосторонньої зустрічі із головою уряду країни

 • 36055 переглядiв

Зеленський прибув до Ірландії для двосторонньої зустрічі з прем'єр-міністром Ірландії Саймоном Гаррісом, щоб обговорити потенційні угоди щодо розмінування, енергетики, гуманітарної допомоги та продовольчої безпеки під час триваючого російського вторгнення в Україну.

Дорогою зі США літак президента України приземлився у Ірландії, де Зеленський сьогодні провів зустріч з прем’єр-міністром Саймоном Гаррісом. Пише УНН із посиланням на державну телерадіомовну компанію Ірландської республіки.

Деталі

Літак президента України приземлився в міжнародному аеропорту "Шеннон" в Ірландії дорогою зі США.

В аеропорту на злітно-посадковій смузі Зеленського зустрів прем’єр Ірландії Саймон Гарріс.

Прем'єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс обійняв президента України Володимира Зеленського, коли той прилетів до Ірландії для двосторонньої зустрічі, 

- повідомляють ЗМІ.

Зазначається, що це їхня перша двостороння зустріч в Ірландії, і вона присвячена триваючому вторгненню росії в Україну.

Виступаючи на прес-конференції, прем'єр-міністр Ірландії сказав, що обидва лідери обговорили потенційну двосторонню угоду про розмінування, енергетику, гуманітарну допомогу та продовольчу безпеку.

"У мене щойно відбулася дуже хороша зустріч з президентом Зеленським. Я дуже радий вітати його в Ірландії", зазначив Гарріс.

За словами голови уряду Ірландії, він "скористався нагодою, щоб висловити співчуття від імені народу Ірландії народу України, президенту України, у зв'язку з усіма жертвами серед цивільного населення в цій жорстокій незаконній війні російської агресії".

Нагадаємо

Зеленський обговорив безпекову ситуацію з індо-тихоокеанськими партнерами НАТО.

Також УНН повідомляв, що після саміту НАТО у Вашингтоні президент України Володимир Зеленський відвідає Велику Британію та Ірландію.

Популярні

Новини по темі

Буданов: спроби вбити путіна були, поки невдалі

 • 34236 переглядiв