zelenskyi-putin-promazav-vin-ne-zmih-stvoryty-rozpodil-v-yevropi

Зеленський: "путін промазав, він не зміг створити розподіл в Європі"

 • 11571 переглядiв

Президент України закликав зберегти єдність в Європі, незважаючи на спроби путіна створити розкол. Зеленський наголосив на важливості спільних дій та рішучості європейських країн для забезпечення миру.

Надзвичайно важливо зберегти єдність в Європі задля миру, навіть за спроб володимира путіна створити розкол серед країн-партнерів. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час інавгураційної пленарної сесії ІV саміту Європейської політичної спільноти, передає кореспондент УНН.

Ми повинні зберегти єдність в Європі та діяти разом. Це означає, що путін промазав, він не зміг створити розподіл в Європі

- каже Зеленський.

За його словами, Європа має бути рішучою, аби зберегти єдність та забезпечити мир.

"путін підтримує зв’язки з різними лідерами світу, але у нас є перевага в тому, що ми всі об’єднанні. Він може намагатись зв’язатись з вами, з партнерами чи індивідуально шантажувати чи намагатись підкупити вас, щоб хтось з вас зрадив нашу єдність" ,- додав він.

Президент України наголошує, що кожен з сам обирає, яким чином діяти та який спадок дітям залишити.

Якщо хтось намагається вирішити свої питання за спиною інших, за кошти іншого, якщо хтось хоче спряти війні, та обіцяти щось проти наших інтересів, за рахунок України чи інших країн, то для чого взагалі звертати увагу на цих людей? ЄС та НАТО може вирішувати питання без таких людей

- наголосив він.

Нагадаємо

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, після візиту до росії, направив голові Європейської ради Шарлю Мішелю та лідерам ЄС листа з "резюме" його переговорів з путіним. У листі, датованому 5 липня, Орбан фактично переказав тези російської пропаганди щодо "миру для України"

Популярні

Новини по темі

У Львові маршрутка знесла електроопору: є потерпілі

 • 8761 переглядiв