zelenskyi-pro-evakuatsiiu-30-ukraintsiv-z-livanu-my-prodovzhymo-tsiu-robotu

Зеленський про евакуацію 30 українців з Лівану: ми продовжимо цю роботу

 • 86131 переглядiв

Президент Зеленський повідомив про евакуацію 30 українців з небезпечних районів Лівану. Серед евакуйованих - жінки та діти, які вже перебувають у безпеці в Польщі.

Україна організувала вивезення 30 громадян з Лівану і ми продовжимо цю роботу. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення, передає УНН.

"Наша держава проводить зараз евакуацію на Близькому Сході з небезпечних районів Лівану. ГУР, СЗР та МЗС України організували вивезення 30 наших громадян – це жінки з дітьми, які зараз, у цей час, вже у безпеці. І ми продовжимо цю роботу. Завжди, коли десь у світі є потреба допомогти нашим людям та повернути їх додому, ми це робимо та зробимо", - заявив Зеленський.

Раніше

Як повідомляв УНН, ГУР та МЗС організували евакуацію 30 українців з Лівану через погіршення безпекової ситуації. Евакуйовані, серед яких 21 жінка та 9 дітей, прибули до Польщі та отримують необхідну допомогу.

Контекст

В останні кілька днів Ізраїль і угрупування "Хізбалла", що діє в Лівані, обмінялися серією ударів. Так, увечері 27 липня внаслідок обстрілу підконтрольних Ізраїлю Голанських висот загинуло 12 людей — діти та підлітки віком від 10 до 16 років. Влада Ізраїлю звинуватила в ударі "Хізбаллу" і заявила, що угруповання "перейшло всі червоні лінії".

"Хізбалла", за повідомленням Reuters, перебуває в стані "підвищеної готовності" і "зачистила" деякі ключові об'єкти на півдні Лівану на випадок можливого нападу Ізраїлю.

Популярні

Новини по темі

Зеленський: маємо завершити війну на українських умовах

 • 57373 переглядiв