ukenru
zelenskyi-pidpysav-ukaz-pro-zaprovadzhennia-sanktsii-proty-86-yurydychnykh-ta-7-fizychnykh-osib

Зеленський підписав указ про запровадження санкцій проти 86 юридичних та 7 фізичних осіб

 • 28600 переглядiв

Президент Зеленський підписав указ про запровадження санкцій проти 86 юридичних та 7 фізичних осіб, у тому числі іноземних громадян, на строк від 3 до 10 років.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо застосування санкцій проти 86 юридичних та сімох фізичних осіб, зокрема і громадян іноземних держав. Про це повідомляє УНН із посиланням на текст указу.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 4 квітня 2024 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", - йдеться в указі.

Деталі

Згідно з додатками до рішення РНБО, обмеження на три роки запроваджені проти шістьох фізичних осіб: Вадіма Альперіна, Александра Єріміцюца, Юрія Кушніра, Ореста Адамчо, Віктора Шермана й Андрія Попова. Крім того, в санкційним список потрапив громадянин рф та Вірменії - Араік Амірханян. Йому обмеження запровадили на 10 років. 

Також санкції були введені щодо 73 юридичних осіб, зареєстровані на підконтрольній уряду території Україні. Ще два – у тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області,  та три – в Севастополі. Ще шість юридичних осіб  зареєстровані на території рф та два - в Китаї. 

Обмежувальні заходи проти згаданих юридичних осіб введені на три та десять років.

Кабмін разом зі Службою безпеки та Національним банком України повинні забезпечити контроль за реалізацією і моніторингом ефективності санкцій. А міністерство закордонних справ - поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Слід закрити усі прогалини обходу санкцій росією - Шмигаль04.04.24, 12:32 • [views_0]