ukenru
zelenskiy-obgovoriv-z-netanyagu-vzayemne-viznannya-pasportiv-vaktsinatsiyi-vid-covid-19

Зеленський обговорив з Нетаньягу взаємне визнання паспортів вакцинації від COVID-19

 • 16655 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Президент України Володимир Зеленський обговорив з прем'єр-міністром Держави Ізраїль Біньяміном Нетаньягу можливість подорожей між громадянами двох країн за паспортами вакцинації від COVID-19. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ОПУ.

Цитата:

"Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем'єр-міністром Держави Ізраїль Біньяміном Нетаньягу. Співрозмовники обговорили актуальні питання двостороннього порядку денного, а також окреслили подальші напрями поглиблення співпраці між Україною та Ізраїлем", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що особливу увагу було приділено питанню протидії поширенню COVID-19. Президент України відзначив суттєвий прогрес, досягнутий урядом Ізраїлю у вакцинації населення країни, та наголосив на важливості забезпечення рівного доступу до сертифікованих вакцин.

"Дякую вам за допомогу, за готовність сприяти у пришвидшенні постачання вакцин", – сказав Зеленський.

Так, сторони наголосили на зацікавленості в ініціативі взаємного визнання сертифікатів про щеплення – "зелених паспортів" – з метою відновлення туристичних потоків та регулярного авіасполучення між Україною та Ізраїлем.

"Зелені паспорти" відкривають можливість для мандрівок між Україною та Ізраїлем", – зазначив Президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський запросив президента Австрії приєднатися до "Кримської платформи"

Біньямін Нетаньягу наголосив, що взаємне визнання "зелених паспортів" буде корисним для економік обох країн.

Співрозмовники також обговорили ситуацію на Донбасі та зусилля, яких вживає уряд України для досягнення мирного врегулювання в межах Мінського процесу.

Глава Української держави подякував Прем'єр-міністру Ізраїлю за тверду позицію ізраїльського уряду в підтримці незалежності й територіальної цілісності України та запросив Біньяміна Нетаньягу взяти участь в офіційних заходах з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

Що було раніше

Як повідомляв УНН, раніше стало відомо, що посольство України в Державі Ізраїль у двосторонньому порядку веде активні переговори про взаємне визнання паспортів вакцинації від COVID-19, і їх можна назвати успішними.

Доповнення

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що Україна на сьогодні не розглядає питання впровадження міжнародних свідоцтв про проведення вакцинації, адже на сьогодні в країні немає рівного доступу до вакцин.

Єврокомісія (ЄК) представить 17 березня свій перший проект зі створення паспортів вакцинації в ЄС, однак рішення про їхнє можливе практичне застосування, в тому числі на міжнародному рівні, будуть прийматися пізніше.

Контекст

Раніше агентство Bloomberg з посиланням на внутрішній документ спільноти повідомило, що паспорти вакцинації з’являться в Європейському союзі не раніше, ніж через декілька місяців, що загрожує зривом туристичного сезону в 2021 році.

Українські Національні Новини

Політика