ukenru
zavtra-do-ukrayini-pribude-chergoviy-gumanitarniy-vantazh-z-dopomogoyu-vid-uryadu-knr-kuleba

Завтра до України прибуде черговий гуманітарний вантаж з допомогою від уряду КНР - Кулеба

 • 11558 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. У середу, 1 квітня, до України прибуде партія гуманітарної допомоги від уряду Китаю. Про це говорив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у відеорозмові із послом КНР в Україні Фанем Сяньжуном, передає УНН із посиланням на повідомлення пресслужби МЗС.

Повідомляється, що у розмові Кулеба висловив вдячність Китаю за допомогу Україні у боротьбі з пандемією COVID-19 і партію гуманітарної допомоги, яка 1 квітня прибуде до України. У ній будуть тести ПЛР, дистанційні термометри, медичні окуляри та інші засоби індивідуального захисту для медичного персоналу.

Сторони домовилися продовжувати взаємодію у цій сфері. Зокрема, Фань Сяньжун на прохання глави МЗС підтвердив можливість сприяння у централізованій доставці в Україну допомоги, яку китайські міста зібрали для українських міст-побратимів.

Також повідомляється, що 1 квітня Кулеба та Ван Ї проведуть першу телефонну розмову міністрів закордонних справ двох країн.
Особливу увагу співрозмовники приділили розвитку торгівлі та інвестицій між країнами, зокрема, обговорили перспективні проекти, які найближчим часом можуть бути реалізовані в Україні за участі китайської сторони.

Як повідомлялося в УНН, напередодні черговий літак з новою партією захисних масок, медичного захисного одягу, медичного обладнання та тестових систем для України завантажили у Китаї, рейс запланований на 31 березня.

Українські Національні Новини

Політика