ukenru
zaraz-nemaye-tekhnichnoyi-mozhlivosti-evakuyuvati-ukrayintsiv-z-izrayilyu-posol-ukrayini

Зараз немає технічної можливості евакуювати українців з Ізраїлю - посол України

 • 1364563 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Посольство України в Ізраїлі, де тривають бойові дії через вторгнення на територію країни бойовиків палестинського руху ХАМАС, отримує звернення від громадян України як з ізраїльської, так і з палестинської сторони. Однак, технічної можливості евакуювати українців, на жаль, зараз немає. Про це повідомив в ефірі національного телемарафону посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, передає УНН.

Цитата

“Технічної можливості евакуювати людей зараз немає. Тому люди мають перебувати у безпечних місцях, слухати команди, які йдуть від влади і чітко їх дотримуватися. Катастрофа величезна, ніхто її не очікував. Найбільша проблема, що ізраїльська сторона цього не очікувала", – підсумував Корнійчук.

Додамо

7 жовтня рано-вранці велика кількість бойовиків ХАМАС проникла на територію Ізраїлю, як повідомляється, імовірно, узявши під свій контроль кілька громад на півдні Ізраїлю.

Центр і південь Ізраїлю з ранку 7 жовтня перебувають під сильним ракетним обстрілом на тлі тривалої та широкомасштабної атаки. З сектора Газа випущено понад 2200 ракет.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу у зверненні до ізраїльтян на тлі атаки з сектора Газа на Ізраїль заявив, що країна перебуває "у стані війни".

Щонайменше 40 людей загинули і 740 отримали поранення з початку масованої атаки терористичного угруповання ХАМАС. Є повідомлення про те, що в секторі Газа зараз є ізраїльські заручники.

Палестинські ЗМІ повідомляють, що кількість загиблих у Газі досягла чотирьох людей.

Для українців в Ізраїлі випустило рекомендації посольство України.

Українські Національні Новини

Політика