zapytannia-dlia-sholtsa-zelenskyi-ne-stav-priamo-vidpovidaty-pro-mozhlyvist-otrymannia-raket-taurus

"Запитання для Шольца": Зеленський не став прямо відповідати про можливість отримання ракет Taurus

 • 26642 переглядiв

Зеленський прямо не відповів на запитання про можливість отримання Україною німецьких крилатих ракет "Таурус", запропонувавши запитати про це Шольца.

Президент Володимир Зеленський не став прямо відповідати на запитання про можливість отримання Україною німецьких крилатих ракет Taurus, запропонувавши запитати про це канцлера Німеччини Олафа Шольца. Про це він сказав в інтерв'ю Le Monde та BFMTV, опублікованому 11 березня, пише УНН.  

Деталі

На запитання, чи очікує він одного дня отримати німецькі ракети Taurus, Зеленський сказав: "Вам потрібно поставити це запитання Олафу Шольцу (канцлеру Німеччини)".

Доповнення

Шольц відкидає поставку в Україну ракет Taurus з радіусом дії 500 кілометрів, оскільки побоюється, що це може втягнути Німеччину у війну.

Голова МЗС Великої Британії Девід Кемерон висловив намір "тісно співпрацювати з нашими німецькими партнерами, щоб допомогти Україні". Кемерон також вважає можливим круговий обмін, що може розвіяти хвилювання Шольца.

У круговому обміні Німеччина могла б передати Великій Британії крилаті ракети Taurus, а Лондон, своєю чергою, міг би поставити Україні нові ракети Storm Shadow. 

Голова МЗС ФРН Анналена Бербок описала пропозицію від Великої Британії як "варіант".

Однак, у Шольца кажуть, що жодного нового статусу щодо поставки Taurus немає, навіть після пропозиції Британії.

Популярні

Новини по темі

Окупанти за добу поранили трьох жителів Донеччини - Філашкін

 • 24069 переглядiв

На Хмельниччині вночі збили 4 "шахеди"

 • 26791 переглядiв