yebrr-bude-investuvati-v-ukrayinsku-energetiku-gotuyut-proekti-z-ukrenergo-y-naftogazom

ЄБРР буде інвестувати в українську енергетику: готують проекти з “Укренерго” й “Нафтогазом”

 • 251494 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль обговорив із Президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Оділь Рено-Бассо інвестиції в українську енергетику. Зокрема, Президент ЄБРР розповів про майбутні проєкти з “Укренерго” та “Нафтогазом”, що мають забезпечити стабільність у сфері критичної інфраструктури. Про перебіг зустрічі повідомила пресслужба уряду, передає УНН.

Деталі

“Європейський банк реконструкції та розвитку — один з найважливіших партнерів України. Підтримка ЄБРР дозволяє забезпечувати стабільність роботи у сфері критичної інфраструктури та приватного сектору”, — зазначив Денис Шмигаль.

Предметом обговорення зустрічі стала реалізація українських ініціатив спільно з європейським банком, зокрема у сфері енергетики. У ЄБРР розказали, що вони вже готують нові проєкти з НЕК “Укренерго” й НАК “Нафтогаз України”. Втім, деталями цих проєктів поки не діляться.

На зустрічі сторони також говорили про розмінування українських територій та підтримку малого й середнього бізнесу. Денис Шмигаль відзначив, що ринок гуманітарного розмінування є одним із перспективних напрямів для інвестицій.

Також, на думку Прем’єра, європейцям варто розглянути інвестування в український ВПК, машинобудування, підтримку малого й середнього бізнесу, розвиток ветеранського підприємництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відновлення енергосектору: Герман Галущенко та директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу провели зустріч

Прем’єр-міністр подякував від імені держави, за зобов’язання ЄБРР інвестувати в Україну 3 млрд євро протягом найближчих двох років. Та висловив сподівання на активну участь європейського банку у відновленні України.

Нагадаємо

Раніше УНН писав, що НЕК “Укренерго” змогло залучити від західних партнерів фінансову допомогу на суму близько 900 мільйонів євро.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Червонокнижні хом’яки повертаються у степи Одещини

     • 235375 переглядiв