ukenru
vr-rozglyanula-657-pravok-do-movnogo-zakonoproektu

ВР розглянула 657 правок до мовного законопроекту

 • 10312 переглядiв

КИЇВ. 19 березня. УНН. Народні депутати України зупинились у розгляді проекту закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№5670-д), який розглядається у другому читанні, на 657-й правці й закрили вечірнє засідання. Про це повідомила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, закриваючи вечірнє засідання у Верховній Раді, передає УНН.

"Ми зупиняємося на поправці 657-й народних депутатів Німченка і Шуфрича і саме з неї ми розпочнемо у середу, у сесійний день, роботу над законопроектом про особливості функціонування української мови як державної", - зазначила Геращенко.

За її словами, сьогоднішнє вечірнє засідання завершилось дещо раніше через вимогу кількох парламентських фракцій про перерву.

Нагадаємо, продовж 12-14 березня на пленарних засіданнях народні депутати України розглянули 489 із понад 2 тисяч поправок до законопроекту про функціонування української мови як державної.

У парламенті запропонували розглянути всі поправки до мовного законопроекту без перерви протягом двох діб – починаючи з ранку вівторка, 19 березня, і закінчуючи фінальним голосуванням у четвер, щоб не залишати цей закон на період після виборів.

Як повідомляв УНН, 28 лютого Верховна Рада України почала розглядати законопроект про мову в другому читанні. До нього було подано понад 2 000 поправок, також проект документу вже викликав гостру дискусію серед депутатського корпусу.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій прогнозував, що розгляд законопроекту про мову може зайняти кілька днів.

Українські Національні Новини

Політика