ukenru
vr-rozghliane-zakonoproiekt-pro-sproshchennia-umov-vedennia-biznesu-na-chas-dii-voiennoho-stanu

ВР розгляне законопроєкт про спрощення умов ведення бізнесу на час дії воєнного стану

 • 14277 переглядiв

Законопроектом пропонується спростити вимоги щодо започаткування та ведення господарської діяльності під час воєнного стану в Україні з метою підтримки економіки та підприємців в умовах воєнного часу.

Верховна Рада Україна на одному із своїх засідань планує в другому читанні розглянути законопроєкт про спрощення умов провадження господарської діяльності на період воєнного (надзвичайного) стану в Україні. Які правки пропонують депутати, повідомляє УНН  з посиланням на порядок денний засідання ВР.

Проектом Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов запровадження господарської діяльності в період воєнного (надзвичайного) стану в Україні" пропонується спростити вимоги до запровадження господарської діяльності в період воєнного (надзвичайного) стану в Україні.  

– окреслили мету законодавчих змін у пояснювальній записці до законопроєкту.

Деталі

Зазначається, що у зв’язку з військовою агресією рф проти України та введенням воєнного стану є нагальна потреба підтримати економіку країни в цілому, та створити необхідні умови для підтримки українського бізнесу.

Даним законопроєктом пропонується у період воєнного стану ухвалити рішення, що сприятимуть веденню бізнесу в існуючих умовах функціонування країни. Одним із способів підтримати підприємців у цей важкий для країни час є запровадження спрощених умов отримання документів дозвільного характеру, ліцензій та інших послуг.

Тож цим Законом пропонується врегулювати питання доступу суб’єктів господарювання до запровадження видів господарської діяльності за спрощеною (декларативною) процедурою саме на час дії  воєнного (надзвичайного) стану в Україні.

25.04.24, 14:04 • [views_0]

Проект Закону написаний з урахуванням положень існуючих законів України: "Про правовий режим воєнного стану", "Про правовий режим надзвичайного стану", "Про ліцензування видів господарської діяльності", "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" і "Про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг", Указів Президента України від 24.02.2022 № 64 "Про введення воєнного стану в Україні" і від 14.03.2022 № 133 "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні".

Прогнозується що після ухвали цього закону буде спрощене ведення господарської діяльності, й започаткування бізнесу в період воєнного 4 (надзвичайного) стану в Україні.

Громадяни також отримають зиск від ухвалення цього документу. Адже при стабільному функціонуванні бізнесу в Україні, люди матимуть необхідні товари та послуги.

08.04.24, 17:39 • [views_0]

Виграє від прийняття законопроєкту й держава. Адже підтримка функціонування економіки в період війни – є одним із пріоритетних завдань країни.