vnosyly-nedostovirni-dani-z-metoiu-zavolodinnia-milionamy-hryven-na-remonti-avtodorohy-pidozriuvanym-zahrozhuie-12-rokiv-tiurmy

Вносили недостовірні дані з метою заволодіння мільйонами гривень на ремонті автодороги: підозрюваним загрожує 12 років тюрми

 • 11891 переглядiв

На Закарпатті викрито схему розкрадання бюджетних коштів на ремонті автодороги. Керівникам підрядних організацій повідомлено про підозру, їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

На Закарпатті правоохоронці викрили схему з розкрадання бюджетних коштів і повідомили підозру керівникам підрядних організацій. Пише УНН із посиланням на пресслужбу Національної поліції України.

Деталі

За заволодіння бюджетними коштами, фігурантам схеми з шахрайства на ремонті ділянок доріг може загрожувати від 7 до 12 років позбавленні волі.

Схему з розкрадання бюджетних коштів викрили оперативники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області та слідчі слідчого управління обласної поліції.

Сліді установили наступне:

  • Комерційні структури - переможці у тендерах на проведення ремонту ділянок автодороги підконтрольні одній людині. Зазначається, що зловмисники, з метою заволодіння коштами вносили недостовірні відомості до звітної документації.

Обрання запобіжного заходу главі АМКУ Кириленку: ВАКС переніс засідання на 27 серпня20.08.24, 15:55

Зокрема щодо завищення обсягів фактично виконаних будівельних робіт та їх вартості, пише пресслужба поліції.

  • На рахунки підрядних організацій були перераховані кошти.
  • За результатами експертних досліджень сума, якою заволоділи фігуранти, сягає 5 млн грн.

Наразі, керівникам підрядних організацій, на підставі отриманих доказів повідомили підозри за ч. 3 та 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Проводяться заходи з відшкодування державі завданих збитків.

Нагадаємо

Мільйонні зловживання на бронежилетах: пособнику посадовця "Укренерго" повідомили про підозру.

Маніпуляції на реабілітації: люди ексміністра-втікача Клименка намагаються захопити "Гулівер" під прикриттям патріотизму.

У справі Коломойського завершили розслідування.

Ігор Тележніков

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні створять реєстр хімічних речовин: що це означає

     • 10499 переглядiв