vizyt-kuleby-do-pekina-v-derzhdepi-ssha-rozpovily-choho-ochikuiut

Візит Кулеби до Пекіна: в Держдепі США розповіли, чого очікують

 • 36898 переглядiв

Держдеп США прокоментував візит Кулеби до Пекіна. Міллер наголосив на важливості визнання Китаєм агресора і жертви у війні та почути про втрати України безпосередньо від Києва.

Важливо, щоб Китай почув про те, яких втрат Україна зазнала внаслідок російської війни саме від Києва. Так речник Держдепартаменту США Метью Міллер прокоментував на брифінгу робочу поїздку міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби у Пекін, передає УНН

 Я не збираюся робити жодних оцінок того, що може статися, або намагатися оцінити очікування того, що може статися, але я вважаю, що Китаю важливо почути безпосередньо від України про те, яких втрат Україна зазнала внаслідок російської агресивної війни, яку, як ми знаємо, Китай багато в чому підживлює, підтримуючи відновлення російської оборонної промислової бази

- заявив Міллер.

Він вказав, що важливо, щоб кожна країна у світі визнала, що в цій війні є агресор і є жертва. Світ не повинен ставитися до обох сторін так, начебто вони несуть рівну відповідальність. Міллер також наголосив, що коли справа доходить до розгляду питання про те, як війна може закінчитися, важливо пам'ятати про ці основні принципи. 

"І ми ясно дали це зрозуміти, коли спілкувалися з Китаєм на тему війни в Україні. Я знаю, що інші члени НАТО і європейські країни також дали це зрозуміти росії. І ми вважаємо важливим, щоб будь-яка країна - і, звичайно, Китай зокрема - почула про це безпосередньо від України", - резюмував Міллер. 

Доповнення

У вівторок, 23 липня, глава МЗС України Дмитро Кулеба прибув до Китаю. Він анонсував низку переговорів щодо врегулювання війни в Україні з посадовими особами КНР.

В МЗС Китаю розповіли, що міністр закордонних справ Ван Ї та очільник МЗС України Дмитро Кулеба проведуть, зокрема переговори щодо розвитку китайсько-українського співробітництва.

Популярні

Новини по темі