vidomyi-stolychnyi-restoran-shcho-pokhodyt-z-mariupolia-zapidozryly-v-roboti-na-okupovanii-terytorii-sam-zh-zaklad-sprostovuie-informatsiiu

Відомий столичний ресторан, що походить з Маріуполя, запідозрили в роботі на окупованій території: сам ж заклад спростовує інформацію

 • 115823 переглядiв

Відомий Маріупольський ресторан "Культ" підозрюється в роботі на окупованій росією території, але київська філія спростовує інформацію.

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що в окупованому місті планується поновлення роботи ресторану "Культ". Відомо, що цей заклад вже двічі запускався у Маріуполі ще до початку повномасштабної війни. Також заклад цих же власників, за словами радника міського голови, працює в Києві, пише УНН.

Хто не знає, "Культ" свого часу починався в Маріуполі. Потім, через певні проблеми засновників у місті, непривабливість під час та перші роки після деокупації, переїхали до Києва, де працюють до сьогодні. Але десь у 2017-2019 роках вони повернулися. У самий "жир" — на набережну Маріуполя

- написав Андрющенко у своєму Телеграм-каналі.

За словами радника міського голови, "прямо зараз "Культ" у стадії ремонту, і завдяки цьому ми бачимо, хто новий (закреслено) власник".

"Власником зазначено ООО "Мір развлеченій", зареєстроване в листопаді 2022 року на... діючого директора ТОВ "Мир розваг" (яка несподіванка!), яке є власником "Культу" в окупації та в Києві", - написав Андрющенко.

У своєму дописі він додав посилання на карту, що вказує адресу у Києві – вулиця Ревуцького,15. За цією адресою дійсно розташований заклад із назвою "Культ".

Згаданої Андрющенко ТОВ "Мир розваг" за цією адресою не зареєстровано, але російські реєстри знаходять компанію "Мир развлечений" з реєстрацією на тимчасово окупованій території.

Компанію зареєстрували в 2022 році з пропискою в "днр". Керівником її значиться Олександр Олегович Загорудько.

Українські відкриті джерела вказують, що людина з аналогічним ПІБ є керівником ТОВ "Мир розваг".

Примітно, що і компанії, яка зареєстрована в окупації і в української компанії – однакові адреси реєстрації - місто Маріуполь, БУЛЬВАР ПРИМОРСЬКИЙ, будинок 27-Б.

Крім того, в Українських реєстрах за Олександром Загорудько числяться ще дві компанії – "Інтерлайн" та "Сова-Бердянськ". Всі вони з реєстрацією на тимчасово окупованій території.

Російські реєстри показують, що Олександр Загорудько має причетність до низки компаній, зареєстрованих на ТОТ у відповідності до законодавства окупантів.

Ми звернулися до столичного ресторану "Культ" з проханням прояснити ситуацію.

Ми ніякого стосунку до цього не маємо, раніше ми були однією мережею, але з початком війни, ми в Києві залишились самі по собі. Те що відбувається зараз там, хто та що там відкриває, жодного стосунку до нас немає

- сказав керуючий рестораном “Культ” в Києві Дмитро Грищенко.

Нагадаємо

Прокуратура Вюрцбурга розпочала дослідчу перевірку щодо німецького концерну Knauf у зв'язку з повідомленнями німецьких ЗМІ про те, що продукція компанії широко використовується при відновленні Маріуполя, зруйнованого російськими військами та захопленого ними під час війни проти України.

Популярні

Новини по темі

Херсон під ворожим ударом: у центрі міста чути вибухи

 • 25472 переглядiв

85 ув'язнених з Рівненщини вже поповнили лави ЗСУ

 • 21909 переглядiв