ukenru
vidnovlennya-sistemi-aeromedichnoyi-evakuatsiyi-vertolit-ryatuvalnikiv-pereviz-patsiyenta-pislya-transplantatsiyi

Відновлення системи аеромедичної евакуації: вертоліт рятувальників перевіз пацієнта після трансплантації

 • 12175 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Вертоліт рятувальників сьогодні транспортував із Запоріжжя пацієнта після пересадки донорського серця. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

Цитата:

"Системі екстреної аеромедичної евакуації в Україні - бути! На відео, знятому мною щойно - приліт вертольота ДСНС, який привіз із Запоріжжя 38 річного пацієнта, якому вчора вночі, бригада хірургів під керівництвом Бориса Тодурова здійснила пересадку донорського серця. Це була 11 пересадка серця в Україні", - написав Геращенко.

Геращенко нагадав, що Кабінет міністрів за ініціативою міністрів МВС та МОЗ Арсена Авакова і Максима Степанова прийняв постанову про створення державної системи аеромедичної евакуації.

"Це означає, що Міністерство внутрішніх справ, силами придбаних у Франції 55 вертольотів Eurocopter забезпечить максимально швидку доставку бригад лікарів, донорських органів, громадян постраждалих в ДТП з важкими наслідками, чиє життя неможливо врятувати на рівні районної лікарні, якщо не доставити їх на операційний стіл до обласного центру", - зазначив він.

Що було раніше

Урядом було підтримано створення Єдиного аеромедичного простору, що передбачає введення системи аеромедичної евакуації та авіаційне транспортування анатомічних матеріалів реципієнтів. З 1 квітня пілотний проект запускається у Львівському регіоні - це 7 областей.

Доповнення

Міністерство внутрішніх справ України в цьому році запускає два проекти - систему аеромедичної евакуації та реформування гідрометеорологічної служби ДСНС.

Українські Національні Новини

Суспільство