velyki-internet-provaidery-ta-mobilni-operatory-zmozhut-broniuvaty-vsikh-pratsivnykiv

Великі інтернет-провайдери та мобільні оператори зможуть бронювати всіх працівників

 • 20370 переглядiв

Кабмін ухвалив зміни, що дозволяють бронювати всіх працівників великих телеком-компаній. Це стосується операторів з доходом понад 200 млн грн та провайдерів з доходом понад 20 млн грн, які забезпечують інтернет під час знеструмлень.

Кабінет міністрів України ухвалив зміни до постанови № 76, завдяки яким мобільні оператори та великі інтернет-провайдери зможуть бронювати 100% працівників. Про це повідомляє Мінцифра та роз’ясняє за яких умов можливе бронювання всіх працівників, передає УНН.

"Завдяки змінам у постанові мобільні оператори та великі інтернет-провайдери, які виконують вимоги Національного центру оперативно-технічного управління електронними комунікаційними мережами України (НЦУ) щодо забезпечення інтернет-доступу під час знеструмлень, зможуть бронювати 100% працівників", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що для цього компанії мобільних операторів повинні мати дохід понад 200 млн грн, а інтернет-провайдерів — понад 20 млн грн. Підприємствам необхідно отримати статус критичності за вказаними критеріями. А працівники, яких подають до списків на бронювання, мають працювати в штаті компанії на повну зайнятість не менш ніж 3 місяці.

Зазначається, що компанії інтернет-провайдерів, які мають статус критичності, але їхній дохід менш ніж 20 млн грн на місяць, зможуть бронювати понад 50% персоналу технічних працівників.

"Це можливо, якщо провайдер сформував аварійно-відновлювальні бригади для обслуговування мереж та абонентів, має технологічний транспорт, обладнання й матеріали, необхідні для підтримання роботи мереж під час знеструмлень, відновлення мереж під час їх руйнування та надає послуги на територіях Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей та в Києві", - інформує Мінцифра.

Умови бронювання працівників інтернет-провайдерів визначили спільно з асоціаціями та учасниками ринку після круглого столу. Вдячні учасникам за плідну зустріч, яка допомогла покращити процес бронювання. Робимо все, щоб українці залишалися на звʼязку.

 Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров нагадав, що Президент поставив завдання стабілізувати мобільний звʼязок та інтернет під час знеструмлень, рішення про бронювання працівників — один із необхідних кроків.

"Знеструмлення не повинні впливати на базові життєві потреби людей", - додав міністр.

Популярні

Новини по темі

Укренерго: завтра відключень світла не планується

 • 19297 переглядiв

МХП закінчив збір ранніх зернових

 • 19471 переглядiв

В окупованому Криму масово скидають нечистоти у море - ЗМІ

 • 10293 переглядiв

У Києво-Печерській лаврі відкрився храм для військових

 • 26355 переглядiв