velyka-kilkist-uchniv-10-11-klasiv-osoblyvo-khloptsiv-vyizhdzhaiut-za-kordon-lisovyi

Велика кількість учнів 10-11 класів, особливо хлопців, виїжджають за кордон - Лісовий

 • 9552 переглядiв

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий поскаржився, що велика кількість учнів 10-11 класів, особливо хлопців, виїжджають за кордон, наголосивши, що міністерство має запропонувати громадянам якісну, професійну передвищу та вищу освіту. Про це Лісовий заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає УНН.

Деталі

"Що стосується виїзду. Я підтримую вашу тривогу. Дійсно, ми спостерігаємо за тим, як у 10-11 класах багато дітей, особливо хлопців, виїжджають за кордон. Ми спонукаємо їх залишатися тут в Україні різними способами, але ключове, що ми, як система освіти, як міністерство, повинні запропонувати нашим громадянам якісну, професійну передвищу та вищу освіту. Це буде ключовим спонуканням залишитися тут", - сказав Лісовий.

Він наголосив, що на сьогодні західна освіта міфологізована, а ті університети, до яких їдуть українські діти, не кращі за вітчизняні регіональні заклади вищої освіти.

Нагадаємо

Міносвіти оновило правила дистанційного навчання та навчання за кордоном з 2025-2026 навчального року. Зміни стосуються мінімальної кількості учнів у дистанційних класах, навчання дітей на ТОТ та за кордоном.

Популярні

Новини по темі

У Сумах повідомили про вибух на тлі повітряної тривоги

 • 11407 переглядiв