vchora-z-kuleboiu-sohodni-z-lavrovym-hlava-mzs-kytaiu-zustrivsia-z-rosiiskym-ministrom

Вчора з Кулебою, сьогодні з лавровим: глава МЗС Китаю зустрівся з російським міністром

 • 36686 переглядiв

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї провів переговори з російським колегою лавровим на саміті ASEAN. Це відбулося наступного дня після зустрічі Вана Ї з українським міністром Кулебою в Китаї.

Міністр закордонних справ росії сергій лавров та міністр закордонних справ Китаю Ван Ї провели переговори на полях саміту ASEAN. Про це УНН повідомляє з посиланням на МЗС рф.

Міністр закордонних справ росії сергій лавров і міністр закордонних справ Китаю Ван Ї провели переговори на полях саміту ASEAN,

- йдеться в повідомленні.

Деталі

Як повідомляє RFI, триденна зустріч глав десяти країн-членів блоку ASEAN розпочалася у четвер у столиці країни В'єнтьян. Основними питаннями порядку денного стали Південно-Китайське море та конфлікт у М'янмі.

Зустріч лаврова та Ван Ї відбулася наступного дня після того, як Ван провів у Китаї переговори з головним дипломатом України Дмитром Кулебою.

Перед попередньою зустріччю з міністрами закордонних справ Китаю та Лаосу лавров заявив, що ASEAN є одним із найважливіших елементів нового, більш справедливого багатополярного світового порядку.

Міністри закордонних справ Канади, Індії та Великої Британії прибули у четвер до В'єнтьяна, щоб взяти участь у переговорах як партнери з діалогу.

Очікується, що на заході також буде присутній держсекретар США Ентоні Блінкен.

Доповнення

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба за результатами зустрічі зі своїм китайським колегою Ван Ї заявляв, що Україна може брати участь у мирному процесі, якщо є дотримання двох принципів: жодних домовленостей про Україну без України та повна повага до її суверенітету та територіальної цілісності.

Популярні

Новини по темі

На Олімпіаді-2024 встановлено перший світовий рекорд

 • 14579 переглядiв