v-ukraini-zapratsiuvav-koordynatsiinyi-tsentr-intehrovanoho-upravlinnia-kordonamy-dpsu

В Україні запрацював Координаційний центр інтегрованого управління кордонами - ДПСУ

 • 22500 переглядiв

В Україні запустили в роботу координаційний центр з інтегрованого управління кордонами для моніторингу та інформування про ситуацію на державному кордоні, сприяння координації між прикордонними відомствами та підготовки ситуаційних звітів.

В Україні запрацював координаційний центр інтегрованого управління кордонами. Про це повідомили у Держприкордонслужбі, передає УНН.

Деталі

Новостворений координаційний центр моніторитиме та інформуватиме про поточну обстановку на державному кордоні. Його створили на базі Ситуаційного центру МВС, постановою Уряду України відповідно до вимог Регламенту ЄС.

У Держприкордослужбі наголосили, що діяльність цього Центру є одним з критеріїв вступу України до ЄС.

Робота Центру буде спрямована на сприяння забезпеченню координації дій суб’єктів ІУК, здійснення обміну даними та проведення досліджень, формування спільних висновків та прогнозів, підготовку ситуаційного звіту про обстановку на державному кордоні.

– наголосив перший заступник Голови ДПСУ генерал-майор Володимир Нікіфоренко.

У складі центру працюватимуть одночасно представники Держприкордонслужби, Держмитслужби, Нацполіції, Нацгвардії та Державної міграційної служби.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко зауважив, що така форма взаємодії дозволяє безперервно в режимі 24/7 стежити за станом безпекового середовища в країні.

"Ситуація по кількісних показниках перетину кордону не міняється": у Держприкордонслужбі розповіли, чи вплинули урядові переговори на рух на пунктах пропуску10.04.24, 11:58

Популярні

Новини по темі

Суд продовжив тримання під вартою Коломойського до 2 червня

 • 21833 переглядiв