v-ukraini-skorotiat-perelik-spozhyvachiv-iz-harantovanym-elektrozabezpechenniam-do-choho-hotuvatysia

В Україні скоротять перелік споживачів із гарантованим електрозабезпеченням: до чого готуватися

 • 75809 переглядiв

Перелік споживачів з гарантованим електропостачанням в Україні буде значно скорочено, що призведе до більш рівномірного розподілу електроенергії та коротших відключень електроенергії.

Зараз на завершальному етапі робота по оптимізації переліку споживачів з гарантованим електрозабезпеченням. У результаті цей перелік повинен суттєво зменшитися. Це призведе до зменшення тривалості відключення світла. Про це повідомив радник прем'єр-міністра з питань енергетики Юрій Бойко в ефірі одного з українських телеканалів, передає кореспондент УНН.

"Зараз на завершальному етапі робота по оптимізації переліку споживачів з гарантованим електрозабезпеченням. За результатами цієї роботи цей перелік повинен суттєво зменшитися. Це дозволить ще більш рівномірно розподіляти ліміт електричної енергії, що має призвести до більшого кола споживачів, які охоплюються графіками, але водночас і зменшенням тривалістю таких відключень", - розповів Бойко.

Він заявив, що очікує, що рішення щодо цього буде прийнято вже завтра.

"Зараз мова йде про те, щоб…визначити критерії по яких буде на регіональному вже рівні прийматися рішення щодо переліку споживачів з гарантованим електрозабезпеченням…Застосування більш жорстких критеріїв призведе до зниження кількості таких споживачів й відповідно до ще більшого рівномірного застосування графіків", - пояснив Бойко.

Доповнення

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомляв, що у наступні кілька тижнів ситуація в українській енергосистемі буде набагато важчою, ніж зараз.

Yasno про 5-6 годин на день світла взимку: "Це досить реально"14.06.24, 15:54

Популярні

Новини по темі

Президент Словаччини Пеллегріні обіцяє відвідати Україну

 • 66196 переглядiв

ВРП схвалила рішення про звільнення судді Князєва

 • 12515 переглядiв

Румунія - Україна: стали відомі стартові склади команд

 • 13326 переглядiв