ukenru
v-parlamenti-zayavili-pro-zamovne-stvorennya-futbolnoyi-slidchoyi-komisiyi

В парламенті заявили про замовне створення футбольної слідчої комісії

 • 9760 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. За два дні спливає термін роботи так званої "футбольної ТСК". Комісія була створена у листопаді минулого року і мала шість місяців, щоб розібратися у питаннях будівництва футбольних міні-майданчиків в Києві. За цей час ТСК поки не озвучувала жодних проміжних висновків, але встигла стати інструментом політизації спорту. Так вважає нардеп Михайло Бондар, передає УНН.

"Почнемо з того, що я особисто був декілька разів на засіданнях цієї ТСК. І склалося враження, що хочуть не розібратися, а просто призначити винних. Приходили правоохоронці, кажуть "нічого немає, доказів немає". Але ж ні...вказівка шукати до тих пір, поки хтось не напише потрібну бумагу", - розповів він.

Така ситуація вказує на замовний характер роботи ТСК, переконаний Бондар.

"Ця ТСК була замовлена, - до ворожки не ходи. За всі попередні роки, такої масштабної роботи із будівництва футбольних майданчиків ніхто не проводив. Хтось просто міг класти собі у кишені передбачені на такі потреби кошти. А зараз, коли прийшла людина, що сказала про необхідність дбати про молодь і спорт, то попередників, які цього не робили, "задавила жаба". Так почалося фінансування депутатів, створення цієї ТСК і спроби намалювати неіснуючу корупцію", - сказав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ не має претензій до президента УАФ

Він додав, що у Верховної Ради сьогодні є набагато важливіші і проблемніші питання, за спроби політизаціі спорту.

"У депутатів є більш важливі справи, чим пошуки не зрозуміло чого. Економіка падає, енергетична криза, фінансова, люди приїжджають під КМУ і бастують, треба приймати адекватні законопроекти, рішення. А оце все, чим вони займаються – це політизація спорту", - резюмував Бондар.

Нагадаємо, футбольна ТСК була утворена 15 листопада минулого року. Члени комісії мають завершити роботу і представити звіт у Верховній Раді — не пізніше 15 травня.

За час роботи депутати неодноразово заслуховували правоохоронців, відвідали завод із виробництва штучного футбольного покриття “ФФУ Продакшн”, а також побували на полях, збудованих підприємством.

Нещодавно президент Української асоціації футболу (УАФ) Андрій Павелко запросив членів парламентської ТСК у Будинок футболу для проведення чергового засідання, задекларувавши свою готовність прокоментувати будь-які запитання нардепів.

Також нагадаємо, під час минулого засідання, Комісія відмовилася підтримати проект звіту про роботу авторства депутата Григорія Мамки. Натомість депутати підтримали проект голови ТСК Анатолія Костюха.

Українські Національні Новини

Політика