ukenru
v-ispanii-navchatymut-ukrainskykh-viiskovykh-pratsiuvaty-z-zrk-nasams

В Іспанії навчатимуть українських військових працювати з ЗРК NASAMS

 • 26413 переглядiв

Іспанія розпочала підготовку українських військовослужбовців до експлуатації зенітно-ракетних комплексів NASAMS, де інструктори іспанської армії проводять одномісячний курс.

Збройні сили Іспанії почали курс навчання українських військовослужбовців для роботи на зенітно-ракетних комплексах NASAMS. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗС Іспанії, пише УНН.

Деталі 

Зазначається, що курс  проводитимуть інструктори навчально-координаційного центру в Толедо (TTCC), він триватиме 1 місяць. 

Зенітників ЗСУ тренуватимуть інструктори зі складу 73-го зенітно-ракетного полку іспанської армії, навчальний процес відбуватиметься безпосередньо в казармах "Тентегорра" в Картахені.

Сама програма навчання побудована за "модульним" принципом, під кожен тип ЗРК розроблялась окремо, модуль по NASAMS для українських бійців був доданий нещодавно.

Інші деталі майбутнього навчання поки не наводяться.

Зеленський закликав лідерів ЄС надати більше систем ППО та боєприпасів Україні22.03.24, 03:45 • [views_0]

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський заявив, що провів переговори із прем’єр-міністром Іспанії Санчесом.

 І щодо ППО для України – нам потрібно більше систем. Говорили й про нашу взаємодію з Іспанією на двосторонньому рівні та у європейських інституціях.

- розповів глава держави. 

Нагадаємо

Міністерка оборони Іспанії заявила, що її країна планує зробити свій внесок у коаліції безпеки на морі, польової артилерії, наземної протиповітряної оборони, інформаційних технологій і коаліції з розмінування.