v-indii-vykryly-merezhu-yaka-zamaniuvala-cholovikiv-do-rf-na-viinu-proty-ukrainy

В Індії викрили мережу, яка заманювала чоловіків до рф на війну проти України

 • 24719 переглядiв

В Індії викрили "велику мережу торгівлі людьми", яка заманювала молодих людей до росії обіцянкою роботи, а потім змушувала їх воювати в Україні. Про це повідомляє Reuters із посиланням на Центральне бюро розслідувань країни, передає УНН

Центральне бюро розслідувань (ЦБР) повідомило в четвер, що в рамках цієї схеми в росію було відправлено близько 35 осіб, що більше, ніж 20 осіб, про яких раніше говорило міністерство закордонних справ Індії

- пише Reuters. 

Щонайменше двоє чоловіків, які вирушили до росії, розраховуючи працювати в армії як "помічники", загинули під час бойових дій на фронті, повідомили їхні сім'ї. Посольство Індії в росії підтвердило загибель одного з них.

У заяві ЦБР йдеться, що торговці, які діяли в кількох індійських штатах, підбирали людей за допомогою соціальних мереж і через місцевих агентів. Деяким із них пропонували вступити в "сумнівні приватні університети" в росії і "безкоштовно продовжити візу зі знижкою", щоб заманити їх до себе.

"Індійські громадяни, які стали жертвами торгівлі людьми, були навчені бойовим навичкам і спрямовані на передові бази в зоні російсько-української війни проти їхньої волі", - заявили у відомстві, додавши, що деякі з жертв також дістали "важкі поранення" в зоні бойових дій.

ЦБР повідомило, що обшуки проводяться  у низці місць, зокрема в столиці Нью-Делі та в Мумбаї. Вже вилучено готівку на 605 тисяч доларів, а також деякі документи та електронні записи.

росія активно завозить на окуповані території найманців з Куби та Непалу - Центр нацспротиву01.03.24, 19:32

"Деякі підозрювані також були затримані для допиту в різних місцях", - ідеться в повідомленні.

Міністерство закордонних справ заявило, що кожен випадок обману індійців для участі у війні був "рішуче розглянутий" у москві.

Обіцяють їм зарплати до 4000 доларів: росіяни продовжують вербувати найманців в Африці та Азії15.02.24, 15:15

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На ТОТ Донеччини "кадировці" грабують шахту - "АТЕШ"

     • 23769 переглядiв

    Президент України пояснив, що могло б змінити хід війни

     • 20031 переглядiв

    Зеленський прибув до Туреччини - ЗМІ

     • 19987 переглядiв