ukenru
uryad-khoche-ukhvalyuvati-byudzhet-odin-raz-na-tri-roki

Уряд хоче ухвалювати бюджет один раз на три роки

 • 14238 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. Кабінет Міністрів України планує розробити поправки до Бюджетного кодексу щодо запровадження трирічного бюджетування. Про це повідомив Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України, передає УНН.

“Уряд планує продовжити консультації з Верховною Радою, аби ще в цьому році ухвалити зміни до Бюджетного кодексу, які передбачають запровадження трирічного бюджетування”, — йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Державна казна за рік "схудла" на 2,8%

Як зазначають у Кабміні, введення планування бюджету на найближчі три роки дозволить запровадити чіткі макроекономічні орієнтири для бізнесу і інвесторів, дозволить чіткіше планувати великі інфраструктурні проекти.

Нагадаємо, 22 листопада Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект №9084 про внесення змін до Бюджетного кодексу України. Відповідне рішення підтримали 243 народних депутатів.

18 жовтня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект № 8044 “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо правового підґрунтя для запровадження середньострокового бюджетного планування)”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд має амбіцію залучити 1 трильйон доларів інвестицій

Даним законопроектом обумовлювалось складання бюджетної декларації як документа державного стратегічного планування, визначення сукупних стель видатків та встановлення правил про дефіцит держбюджету.

Українські Національні Новини

Економіка