uriad-zminyv-pravyla-vyplaty-dopomohy-pratsivnykam-krytychnoi-infrastruktury

Уряд змінив правила виплати допомоги працівникам критичної інфраструктури

 • 13066 переглядiв

Уряд вніс зміни до правил надання одноразової грошової допомоги працівникам критичної інфраструктури, які постраждали під час війни. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук в Telegram, передає УНН.

Внесено зміни до Порядку призначення і виплати одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю, завдану працівникам об’єктів критичної інфраструктури, державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України

- йдеться у повідомленні Мельничука.

За його словами, зміни передбачають, що працівники обʼєктів критичної інфраструктури, які отримали інвалідність  у звʼязку з пораненням, каліцтвом, контузією або внаслідок захворювання, повʼязаних з виконанням службових обовʼязків з початку повномасштабного вторгнення рф, а в разі їх загибелі (смерті) за таких обставин - члени сімей мають право на призначення і виплату одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю. 

Єдиною умовою, як вказав Мельничук, є те, що такі обʼєкти інфраструктури включені до Реєстру обʼєктів критичної інфраструктури та набули правового статусу обʼєкта критичної інфраструктури. 

 Реалізація права отримувачів на призначення і виплату одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоровʼю здійснюється з дати встановлення інвалідності або загибелі (смерті) особи. 

В Україні проведуть повторну перевірку на критичність підприємств, які мають право на бронювання працівників23.10.24, 14:36

Популярні

Новини по темі

Apple готує сюрприз: нові Mac з процесорами M4 вже цього тижня

 • 10480 переглядiв