uriad-nimechchyny-poky-ne-khoche-ekspropriiuvaty-aktsii-rosnefty-u-trokh-nimetskykh-npz

Уряд Німеччини поки не хоче експропріювати акції "роснефти" у трьох німецьких НПЗ

 • 46175 переглядiв

Уряд Німеччини продовжив довірче управління акціями "Роснефти" в трьох німецьких нафтопереробних заводах ще на шість місяців, щоб дозволити російській компанії добровільно продати свої частки замість того, щоб їх експропріювати.

Німецький уряд поки утримується від експропріації акцій російської державної компанії "роснефть" у трьох німецьких нафтопереробних заводів. Про це повідомляє видання tagesschau, передає УНН.

Деталі

Як повідомляє видання, федеральний уряд утримується від експропріації акцій російської державної компанії "роснефть" у трьох німецьких НПЗ. У Мінекономіки країни заявили, що хочуть продовжити довірче управління ще на півроку, щоб "роснефть" добровільно продала свої акції, зокрема більшість у великому нафтопереробному заводі у Шведті.

Зазначається, що дві німецькі філії компанії володіють 54% акцій величезного промислового заводу в Шведті, а також міноритарними частками в двох інших нафтопереробних заводах у Баден-Вюртемберзі та Баварії.

Загалом російська компанія контролює близько 12% нафтопереробних потужностей Німеччини.

"Федеральний уряд вирішив знову продовжити довірче управління після того, як російські власники заявили про намір продати свої частки в двох дочірніх компаніях протягом продовженого терміну", - заявили у Мінекономіки Німеччини.

Нагадаємо

Уряд Німеччини вживає заходів для націоналізації дочірніх компаній "роснефти" в Німеччині після передачі їх під зовнішнє управління.

Популярні

Армія рф вдарила по Куп'янську: загорілась котельня

 • 26637 переглядiв

Новини по темі

Мета путіна - анексувати всю Україну - Зеленський

 • 27292 переглядiв

Швеція офіційно стала 32-м членом НАТО

 • 23854 переглядiв

Ізраїль візьме участь у Євробаченні 2024 з піснею "Hurricane"

 • 24196 переглядiв