uriad-dozvolyv-operatoram-z-humanitarnoho-rozminuvannia-broniuvaty-vsikh-svoikh-saperiv

Уряд дозволив операторам з гуманітарного розмінування бронювати всіх своїх саперів

 • 19024 переглядiв

Підприємства, сертифіковані в якості операторів протимінної діяльності, зможуть забронювати 100% складу груп або відділів, які безпосередньо проводять розмінування, згідно з рішенням уряду.

Кабінет міністрів ухвалив рішення, яке передбачає, що підприємства, які є сертифікованими операторами протимінної діяльності, отримають змогу забронювати 100% складу груп або відділень, які безпосередньо проводять розмінування.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки, передає УНН.

Деталі

Підприємства, установи, організації, які є сертифікованими операторами протимінної діяльності, матимуть змогу забронювати 100% складу груп або відділень, які безпосередньо проводять розмінування

- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що рішення уряду передбачає бронювання виключно фахівців з розмінування сертифікованого оператора, які входять до складу груп:нетехнічного обстеження;технічного обстеження; очищення; інспектування;контролю якості.

"Йдеться про цивільних, які пройшли базову підготовку, достатню для пошуку мін та вибухонебезпечних предметів в полях. Такі працівники можуть бути заброньовані, незалежно від військово-облікової спеціальності, віку, військового звання. Бронювання може бути анульоване, якщо оператор протимінної діяльності протягом півроку не здійснює роботи з гуманітарного розмінування", - зазначають в Мінекономіки.

Нагадаємо

Раніше міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявляв, що медики, включаючи жінок, є військовозобов'язаними, і їх бронювання є умовним для забезпечення медичної допомоги як у цивільному секторі, так і для військових. Пріоритет надається ЗСУ, і в разі необхідності медики будуть розброньовані для військових потреб.

Популярні

Новини по темі

НАТО у середу офіційно призначить Рютте новим генсеком - ЗМІ

 • 21475 переглядiв