ukrenerho-vydilylo-bilshe-obsiahiv-dlia-kyieva-na-zavtra-tendentsiia-zberezhetsia-yasno

Укренерго виділило більше обсягів для Києва, на завтра тенденція збережеться - YASNO

 • 26538 переглядiв

Прогнозоване споживання Києва на завтра - 1050-1100 МВт. Критична інфраструктура в ньому зараз займає близько 25%. Ще потрібно відняти обмеження. Тобто для населення і бізнесу залишиться десь 50% від звичного споживання.

Для Києва сьогодні Укренерго виділило більше обсягів, на завтра тенденція збережеться. Про це повідомив генеральний директор компанії YASNO Сергій Коваленко, та нагадав, що з 24 червня почне  працювати постанова про справедливий розподіл лімітів, передає УНН.

"Вечір. Прогнозоване споживання Києва на завтра -  1050-1100 МВт. Критична інфраструктура в ньому зараз займає близько 25%. Ще потрібно відняти обмеження. Тобто для нас із вами (населення і бізнес) залишиться десь 50% від звичного споживання. Для Києва сьогодні Укренерго виділило більше обсягів, тому сьогодні трошечки легше. На завтра тенденція збережеться", - написав Коваленко у Facebook.

Він нагадав, що з 24 червня починає працювати постанова про справедливий розподіл лімітів.

"Сподіваюся, стане якщо не легше, то хоча б більш зрозуміло, за яким принципом розраховують обмеження. Також розраховую на рішення про розподіл між регіонами. Хочеться додати якийсь оптимістичний заклик. Проте поки можу сказати лиш одне: тримаймося", - зазначив Коваленко.

Доповнення

Уряд під час засідання 24 травня затвердив постанову, яка зобов’язує обленерго забезпечити рівномірну та справедливу черговість відключень електроенергії для споживачів.

Завтра, 7 червня, через прогнозований дефіцит електроенергії протягом доби по всій країні діятимуть ліміти на споживання. У разі їх перевищення будуть застосовуватися графіки аварійних відключень.

Популярні

Новини по темі

Рада планує заслухати НАБУ - через "піарні" справи

 • 114978 переглядiв