ukenru
ukrayina-ta-norvegiya-obgovorili-eskalatsiyu-na-azovi

Україна та Норвегія обговорили ескалацію на Азові

 • 7316 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Прем’єр-міністри України Володимир Гройсман і Норвегії Ерна Солберг обговорили ситуацію в Азовському морі, передає УНН.

“Ситуація в Азовському морі і необхідність негайного повернення наших моряків стала однією з тем моїх перемовин в Осло. Наша спільна мета – змусити агресора поважати міжнародне право”, - сказав глава українського уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман: у Норвегії пообіцяли 1,5 млрд дол. інвестицій

Нагадаємо, товарообіг між Україною та Норвегією перевищує 200 млн доларів на рік.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли та захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполя в Азовському морі.

24 українських моряків заарештували у Криму 27 і 28 листопада на два місяці, згодом їх перемістили до російських СІЗО у Москві. Підконтрольний РФ суд Криму відмовив в апеляції всім 24 українським морякам.

15 і 16 січня 2019 року суд у Москві продовжив строк утримання під вартою усіх 24 військовополонених українських моряків.

Українські Національні Новини

Політика