ukrayina-otrimala-noviy-transh-dopomogi-vid-yes-u-rozmiri-1-5-mlrd-yevro

Україна отримала новий транш допомоги від ЄС у 1,5 млрд євро

 • 336510 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Україна отримала восьмий транш макрофінансової допомоги від Європейського союзу обсягом у 1,5 мільярда євро, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у соцмережі X (колишній Twitter), інформує УНН.

Цитата

«Сьогодні Україна отримала восьмий транш макрофінансової допомоги обсягом  €1,5 млрд від ЄС. Загалом бюджетна підтримка ЄС у 2023 році вже становить €13,5 млрд. Загальна підтримка Європейського союзу Україні сягнула близько €70 млрд з моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну. Вдячні за непохитну солідарність з нами», - повідомив Шмигаль.

Доповнення

Про новий транш макрофінансової допомоги Україні повідомила також і Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

«Сьогодні ми виділили ще € 1,5 мільярда Україні. Тільки цього року ми заплатили € 13,5 мільярда, щоб допомогти Україні підтримувати роботу лікарень, шкіл та інших служб. Це також допомагає Україні на шляху до ЄС, підтримуючи трансформаційні реформи. Європа залишається на боці України», - написала фон дер Ляєн у соцмережі X.

Нагадаємо 

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час виступу перед Європарламентом з підсумками досягнень Єврокомісії за останній рік, заявила, що Європейський Союз виділить Україні додаткові 50 мільярдів євро для відбудови та модернізації країни після російської агресії. Ці кошти будуть надані протягом наступних 4 років. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Україна отримала новий транш допомоги від ЄС у 1,5 млрд євро

     • 336510 переглядiв

    ВАКС починає розгляд по суті справи одеського "Краяну"

     • 147254 переглядiв

    На Дніпропетровщині винищувачем ліквідовано ворожий дрон

     • 148065 переглядiв

    Оскарження рішення ВЛК - у МОЗ пояснили процедуру

     • 261215 переглядiв