ukrayina-na-igrakh-neskorenikh-tsogorich-pokazala-naykraschiy-rezultat-za-vsyu-istoriyu-vistupiv

Україна на "Іграх нескорених" цьогоріч показала найкращий результат за всю історію виступів

 • 348466 переглядiв

Деталі

У заключний день змагань у німецькому Дюссельдорфі українці виграли золоту медаль у командному турнірі зі стрільби з лука.
Загалом Україну представляла рекордна кількість учасників - 25, які вибороли на змаганнях 34 медалі — 12 золотих, 14 срібних та 8 бронзових. Це найкращий результат в історії виступів українців.

Доповнення

Invictus Games-2023 проходили у Дюссельдорфі з 9 по 16 вересня. У них брали участь близько 600 спортсменів із 22 країн, які змагалися у 10 видах спорту.

Наша збірна вчетверте в історії виступила на Іграх нескорених. У 2017 році у Торонто українці здобули 14 нагород, у 2018 у Сіднеї – 20, у 2022 у Гаазі – 16.

В Іграх беруть участь військовослужбовці та ветерани, які дістали травми, поранення, контузії чи захворювання під час виконання бойових завдань при захисті батьківщини. Їхній ініціатор британський принц Гаррі у Німеччині віддав шану українському ветерану.

"Дякуємо нашим ветеранам та військовослужбовцям, які своїми спортивними досягненнями вкотре продемонстрували міць і силу українців і підтримали бойовий дух своїх побратимів на фронті!", - йдеться у повідомленні.

Українські Національні Новини

Спорт

    Популярні

    Новини по темі

    Ердоган натякнув, що Туреччина може «розлучитися з ЄС»

     • 507916 переглядiв

    Запоріжжя міг атакувати ворожий безпілотник: що відомо

     • 251478 переглядiв

    На Рівненщині згоріла старовинна дерев’яна церква

     • 289029 переглядiв