ukraina-zavershyla-vykonannia-dvokh-indykatoriv-ukraine-facility-u-sferakh-enerhetyky-ta-liudskoho-kapitalu

Україна завершила виконання двох індикаторів Ukraine Facility у сферах енергетики та людського капіталу

 • 12896 переглядiв

Кабінет Міністрів України затвердив Стратегію демографічного розвитку до 2040 року та погодив технічне завдання для розробки інформаційної системи НКРЕКП, що є частиною виконання Плану Ukraine Facility. Про це УНН пише з посиланням на Мінекономіки.

Ще два важливі індикатори плану України в рамках Ukraine Facility прийняті цього тижня. Вони націлені на покращення ситуації в пріоритетних для держави галузях: енергетичній та людського капіталу

- сказав перший заступник міністра економіки України Олексій Соболев.

Демографічна стратегія України на період до 2040 року передбачає конкретні заходи для вирішення ключових питань у сфері людського капіталу, таких як:

  • покращення показників народжуваності;
  • зменшення рівня передчасної смертності;
  • подолання негативних міграційних тенденцій, зокрема шляхом повернення українців з-за кордону;
  • активізація максимальної кількості працездатних громадян на ринку праці;
  • сприяння активному довголіттю;
  • створення інфраструктурних і безпекових умов для покращення демографічної ситуації.

Також погоджено технічне завдання для створення інформаційної системи, яка забезпечить роботу регулятора (НКРЕКП). Ця система дозволить інтегруватися з ринковими операторами, платформами інсайдерської інформації та адміністраторами передачі даних, що допоможе виявляти випадки зловживань на ринку. 

Технічне завдання є частиною індикатора, пов'язаного з впровадженням регламенту REMIT — європейських правил для запобігання маніпуляціям на оптових енергетичних ринках. 

Нагадаємо

Україна виконала вже п'ять індикаторів Плану України для Ukraine Facility з дев'яти, які повинна була цього кварталу, - ще три індикатори виконано завдяки голосуванню Верховної Ради.

Уряд затвердив стратегію демографічного розвитку: передбачає, що до 2051 року населення може скоротитися до 25 мільйонів02.10.24, 13:37

Ірина Колеснік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Суд з п'ятої спроби обрав запобіжний захід Стахіву

     • 10137 переглядiв