ukraina-vykonala-try-z-chotyrokh-rekomendatsii-yes-i-hotuietsia-do-chlenstva

Україна виконала три з чотирьох рекомендацій ЄС і готується ухвалити останню

 • 103952 переглядiв

Україна виконала три з чотирьох додаткових рекомендацій ЄС, а остання рекомендація щодо лобіювання перебуває на стадії ухвалення. Український уряд також розпочав самоперевірку свого законодавства на відповідність європейському праву.

Україна виконала три з чотирьох додаткових рекомендацій ЄС. Остання у процесі ухвалення. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Україна вже виконала три з чотирьох додаткових рекомендацій Європейського Союзу. Четверта — це урядовий законопроєкт про лобіювання, який Верховна Рада вже ухвалила у першому читанні.

– зазначив Шмигаль.

Деталі

Український Прем’єр-міністр зазначив, що ці додаткові рекомендації ЄС стосуються посилення інституцій і трансформації законів відповідно до європейських правил. Україна отримала їх в листопаді минулого року.

Шмигаль також повідомив, що Уряд запустив так званий селф-скринінг українського законодавства на відповідність до європейського, не чекаючи такої вказівки від європейських партнерів. А вже 17 січня Єврокомісія підтримала рішення розпочати скринінг українського законодавства у межах підготовки переговорної рамки.

"Зосереджуємо ресурси та енергію, аби максимально швидко бути готовими до вступу в ЄС", –написав Шмигаль.

Також Денис Шмигаль заявив, що цього року Уряд схвалить Національну програму адаптації законодавства України до права Європейського Союзу.

Венеційська комісія оприлюднила рекомендації щодо українського закону про нацменшини09.10.23, 16:09 • [views_4098660]

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Україна планує стати "газовим сейфом" Європи – Шмигаль

     • 38793 переглядiв