ukraina-stala-chlenom-mizhuriadovoho-komitetu-z-okhorony-nematerialnoi-kulturnoi-spadshchyny-yunesko

Україна стала членом Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО

 • 12925 переглядiв

Заступниця міністра культури Анастасія Бондар наголошує, що це історична подія для України та важливий крок в охороні нематеріальної культурної спадщини.

У вівторок, 11 червня, Україну вперше обрали до складу Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Про це заявили у Міністерстві культури та інформаційної політики України, передає УНН.

Деталі 

Україну обрали на чотирирічний термін під час 10-ї сесії Генеральної асамблеї держав-учасниць Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини у штаб-квартирі ЮНЕСКО.

Заступниця міністра культури Анастасія Бондар наголошує, що це історична подія для України та важливий крок в охороні нематеріальної культурної спадщини.

Україна направила два подання на розгляд Комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО: що відомо28.03.24, 20:44

Ми прагнутимемо підвищувати повагу до живої спадщини, приділяти максимум уваги до охорони нематеріальної культурної спадщини України, яка є складовою національної безпеки, побудови сталого миру та культурної злагоди, а отже – базовим пріоритетом України

- заявила Боднар.

У Мінкульті підкреслили, що обрання України до Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини надасть можливість сприяти ефективному досягненню та виконанню цілей Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини.

Окрім того, це сприяє позитивному іміджу держави. 

Нагадаємо

За підрахунками представників ЮНЕСКО Україні знадобиться щонайменше 9 мільярдів доларів та 10 років, аби відновити пошкоджені російськими військовими туристичні об’єкти.

Такі цифри озвучили в культурному агентстві ООН, додавши, що дворічна війна наразі коштувала країні понад 19,6 мільярда доларів дохід від туризму.

Україна та ЮНЕСКО окреслили план збереження культурної спадщини в умовах війни21.03.24, 22:09

Володимир Омельченко

Політика

Популярні

Новини по темі

росіяни обстріляли селище на Харківщині: є поранена

 • 13424 переглядiв